Sunday, August 28, 2011

" Jakun " kejap ..


Assalamualaikum ..

9.43 pagi .. dah lama rasanya aku tak ber 'main' dengan  vacuum .. pagi ni , dapat jugak guna vacuum .. tengok macam best je Abah guna vacuum ..

" Abah , ni vacuum baru ke apa ? bila Abah beli ? " ..  

" Mana ada baru .. kau je yang 'baru' nampak kot .. baru tak baru jugak la benda ni wujud kat rumah ni .. " ..

terkena sedas dengan Abah .. nampak bebenar aku tak amik pot 'kewujudan' vacuum kat rumah aku .. mana tak nya , vacuum 'baru' tu pun selalu stay kat dalam stor .. ada 2 agaknya vacuum kat stor .. baik aku g check tengok jap ..

ada la gak dalam 1/2 jam 'kejakunan' aku terhadap mesin vacuum tadi terserlah .. habis semua ruang tamu , bilik aku tadi aku vacuum .. dengan pensel - pensel tekan adik bagai aku sedut masuk dalam vacuum tu .. paling best , aku g try sedut ikan - ikan yang ada kat dalam kolam Abah ! serious best sebab dapat free advice direct dari Abah ! kih .. kih .. lepas ni , nak ke carwash pulak ..




14 comments:

farra said...

hahhhaa..melampau la tu,sampai ikan pon nak disedutnye..:p

farah hanim said...

nmpk sgt jarng kemas umh
haha
sbb tu xpersn kewujud vacuum tu
smpai ingt bru :D

Muhamad Syafiq said...

@farra : tengok macam seronak je ikan tu kena sedut .. haha

Muhamad Syafiq said...

@farah hanim : takde la , biasa sedut pakai siput sedut .. tu yang tak perasan wujudnya vacuum .. hehe

.embun. said...

main vakum sangat cool.hihi.baru lepas vakum jugak.gigih ;p

nur farahin binti sulaiman said...

adoi.. terlebih rajin dah nie sampai ikan pon nak gi sedut semua.. hehehe..

Yana Farinha said...

hye epi.. singgah sini dan folo kamu..=)

ieyza afieyna said...

haha.. apela.. takkan la smpai ikan pun nak sedut kowt??
tipu3x... hee..

hbis la hnyir vacuum tu.. cian ikan2 tu..huu

shazleenhairuddins said...

tak salah jujur dibulan puase ini kan. wakakaka. vacuum ade kt umah pown tatau kew. kikikikiki... ank yg sungguh sopan :D

Muhamad Syafiq said...

@.embun. : wah ! sama la kita ! haha

Muhamad Syafiq said...

@nur farahin binti sulaiman : takde la semua ikan dalam kolam tu habis sedut .. hehe

Muhamad Syafiq said...

@Yana Farinha : thanks !

Muhamad Syafiq said...

@ieyza afieyna : tak percaya la tu .. jangan risau , ikan pon best main vacum ..kih kih

Muhamad Syafiq said...

@shazleenhairuddins : baru tau ada vacuum kat rumah .. haha :D