Thursday, December 30, 2010

radio button cs6 :)

assalamualaikum w.b.t kpd guys semua. ku berharap pg ne xde la org yg ambil cuti awl ye. esk baru cuti ye. haha. anyway, setinggi-tingi hidung zizan (opss tkt kena saman plk t) mengucapkan tahniah kerana akhirnya Malaysia telah menjulang piala AFF Suzuki ke Malaysia! berharap  sukses selalu pd masa akan dtg :) 

TAHNIAH!!!

disini ku akn share 1 website ne ha yg korang sume blh layan radio bila on9. sempena esk cuti, apa kata try la website untuk hilangkan kebosanan anda2 semua. interface yg sgt mudah difahami oleh rakyat Malaysia, bukan Indonesia. hehe. yg da lama tau website ne teruskan usaha anda lg. adios~

link : http://kepoweran.com/



Tuesday, December 28, 2010

DISLIKE Facebook button

Assalamualaikum..


Akhirnya.. aku jumpa jugak benda ni terselit dan berlumut dalam blog ni.. aku tau, mesti korang dah tau lama pasal dislike button untuk Facebook kan ?.. tapi, takpe la..

Just aku nak share dislike button ni kt korang yang taktau lagi tu.. hehe.. lepas ni boleh la banyak² kali korang semua tekan dislike button kt wall  Facebook masing²..

Klik SINI kalau korang nak install plug-in dia..



~sharing is caring©~



Sunday, December 26, 2010

harimau malaya :)

mari kita bersama-sama menyokong team harimau malaya beraksi di tempat sendiri pada mlm ne di stadium bkt jalil mlm ne! chaiyok2!




Saturday, December 25, 2010

printer sygs :)

kau sdh mula buat hal bila report baru nk dimulakan. kenapa kau xbg tau awl2 perutmu da kosong xde ink?. baik sygs, skg juga ak pg cari antidot mu di loyat :)



Thursday, December 23, 2010

Away From Blogging...

Assalamualaikum..

Sori guys.. not in blogging mood now.. because currently busy with my system..
take care all of you !.. see you soon ya !..




~sharing is caring©~



Wednesday, December 22, 2010

limited access :(

assalamuqalaikum w.b.t to all stalkerers dan followers yg teramatlah setia dgn blog tidak lupa jg kpd neubie yg baru saja singgah tapi xminum pun ke blogku ini selamat dtg :) limited access; begitulah network ditempat kerjaku praktikalku skg. haish... ssh la nk berblogging selalu kali ni nmpknya.huhu. tapi, kena jgk tgk sesekali singgah blog sendiri mane la tau skg ne byk hackers2 blogerer dan mcm2 'mereka' yg berkenaan ne manipulasikan blog kita ke arah lain. apa2 pun guys, sory if x rep msg, pm, im, ssm semua ya! ada time masa nnt kita borak lebih. tc all! adios~

*renung-renungkan dan selamat beamal :)


Tuesday, December 21, 2010

Banyak Merungut ..



Assalamualaikum.. maaf sebab tak boleh spend masa disini disebabkan sibuk terutamanya pada hari ni dan hari hari berikutnya .. apa yang penting, walau banyak  mana kerja sekalipun, sesusah, sesukar mana sekalipun terimanya seadanya dan yang paling penting, jangan pula merungut, merengek  tak tentu hanya kerana kerja yang berlambak lambak. sekian terima kasih .


Thursday, December 16, 2010

Well Done! :)

assalamualaikum w.b.t to all stalkers2 and followers2 sekalian umat semua. huhu.. hari yg indah ini bertambah-tambah indah lg gara2 mlm td py bila tgk live di bkt jalil malaysia vs vietnam dimana kemenangan mutlak berpihak kpd malaysia 2-0 pada pusingan yg pertama. terer la jgk en Malaysia rupanya... xrugilah tiket mahal2 yg dibeli class vip ddk dkt dgn tuanku mizan :) cewah..xdela bkn ddk sblh2 sgt. igt kwn baik dia ke nk ddk sblh dia... msm mana plk krg pd mlm tdi? hbs suara menjerit terlolong tersampuk ke x time safee score 2 gol? sory guys if kauolang ada ternmpk ku di stadium ku buat2 xtegur+xnmpk. act, bkn pe ter xcited la plk mlm td sampai x tgk org lain pun. btl2 focus kt game py psl. semangat mst kena lbh py kn!. 

 aksi awal pembukaan :)

nk jadikan ceritera if kalau Malaysia klh mlm td, slh srg penyokong kt stadium mlm td yg baling kasut botol kt rajagopal is me. haha... kenapa? xkn baca dkt tenet, yg si rajagopal anak lelaki ramalingam ne punya la beliau cerita besar time masa sidang akhbar yg beliau berkata "Malaysia akan menjaringkan gol sebanyak-banyaknya ; Kami(skuad kebangsaan) tidak akan memekai jersi belang(belang harimau) sbb sua-suey(mean BADI)". begitulah cerita ringkas yg blh dikatakan oleh beliau sendiri sblm perlawanan semalam.
anyway, teruskan usaha Malaysia cari kemenangan yg berlebih-lebihan di  hanoi. jgn balik tutup muka sudah la. Chaiyok3x! MALAYSIA! adios~

*ps : nk semangat lbh mari nyanyi sama :)

                
       Negaraku                                       نڬاراكو  
Tanah tumpahnya darahku,               تانه تومڤهڽ دارهكو
       Rakyat hidup                               رعيت هيدوڤ
      bersatu dan maju,                         برساتو دان ماجو
                                                                 
   Rahmat bahagia                                 رحمة بهاڬيا
    Tuhan kurniakan,                             توهن كورنياكن
      Raja kita                                           راج كيت
   selamat bertakhta,                            سلامت برتختا

Rahmat bahagia                                رحمة بهاڬيا
Tuhan kurniakan.                            توهن كورنياكن
   Raja kita                                         راج كيت
selamat bertakhta                               سلامت برتختا





Wednesday, December 15, 2010

no words today :)

assalamualaikum w.b.t. sihat ke hari ne? syukur yg xterhingga kpd Allah swt yg telah memenjangkan lg usia ku yg baru mencecah 20 2,3 bln xlama lg, utkku melihat dunia indah yg disediakannya walaupun bkn utk selama-lamanya. Sory guys cz ari ini tiada isu yg hangat yg blh ku katakan kpd krg sbb nk simpan energy yg byk time sokong Malaysia vs Vietnam pusingan yg pertama; so, hope krg pun sesamae la kita menyokong bola sepak negara sendiri even xseberapa main macam team arsenal (mst la nk promote team fav sendiri)...haha.ok jumpa krg lg if ada masa nk ku nk lawat blog ne...
telah ku sissipkan bahan di bawah bg siapa yg baru pandai nk mengeja dan yg master sgt mengeja dan tidak lupa juga utk menge freshkan otak kita kpd sesape yg mengantuk kt opis...:) adios~


Tuesday, December 14, 2010

arsenal oh arsenal ("^")


assalamualaikum w.b.t .hi guys! sht ke? (-: sj nk ty mane la tau kpd fans kipas mati arsenal klh awl pg tdi. huhu. termsklah diriku yg peminat setia arsenal dr standard 3 lg. ha. lama xlama la jgk ku minat giler arsenal dan xkn sesekali pon berhajat utk tkr klb lain selain arsenal a.k.a gunners walaupun menerima kekalahan berturut-turut. dan xkn menjadi spt peminat bola spk yg lain, tgk team yg mng je trus nk jadi fans fc. team yg klh even klb mereka mnt sendiri tsus berhajat nk tkr klb baru. apecer ne; xde loyalty la krg. cuba la setia pd yg satu selain drpd yg di ATS sana. kpd yg terasa ku xberniat nk shoot krg kt sini. cuma nk bg advance advice kt krg pepatah kayu ada mengatakan bahawasanya kalau team fav sendiri pon xblh nk setia, apa lg kt aweks2 krg 2.kompom py.opSs. lbh plk. ok. apa2pun support our team(MALAYSIA) esk utk kesenangan kemenangan yg ditunggu-tunggu selama ini (sempat plk promote team Malaysia; kena la bry lbh.hehe). ok ARSENAL a.k.a GUNNERS. chaiyok3x! (dlm hati berkata agk kuyu mata ditempat kerja gara2 over8)


Monday, December 13, 2010

kerja oh kerja :)

assalamualaikum w.b.t. alhamdulillah dipjgkn lg usiaku utk mnghadapi hari ne. diharapkan agr esk dipertemukan hari yg indah spt hari-hari sblmnya. Ceritera psl kerja pg ne mst la kerja. apa e2 definisi kerja. dlm words yg simplenya, bangon pagi mcm budak-budak nk pg sekolah, ckp time pack brg balik ke rmh semula. ha, 2 dlm bhsa simplexnya. nk diterangkan pula dlm bhsa baku xpandai n xtau nk goyak ceritera mcm mana. sori la ye kengkawan. sbb skg ne pon ku baru 2,3 wk merasai sendiri bagaimana kehidupan org bekerja ne. Sedar xsedar da msk wk yg ke 3. alhamdulillah kpdnya yg telah memberi kekuatan kpd diriku menjalani latihan di Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia ne. ku berharap 1 hari nnt kalau ada rezeki akan ditempatkan disini. Inshallah. :)   apepepon, especially kpd org yg bekerja jalanilah kehidupan bekerja dgn sebaik-baiknya dan hargailah serta renung-renungkan dan selamat beramal!.hehe.


Sunday, December 12, 2010

wedding day!!

assalamialaikum w.b.t to all guys! em, ari ne jst ceritera pendek kot disbbkn ku termatlah letih dan tggu tok kuak lentang berirama bbs ats tilam yg da blh terasa empuk :) alhamdulillah syukur kehadrat ilahi sbb akhirnya abgg sedare ku Amirul Hafiz telahpun selamat dilangsungkan perkahwinan beliau bersama-sama ehem2 di Melaka Bandaraya Bersejarah. cayalah abg  apis. anyway, semoga bahagia hingga ke ank cucu cicit birit la ok!. Selesai sdh abg sedareku yg plg tua disandingkan hari ini. 


Kini tiba mase nk tggu wedding baby sister ku pula yg bakal 2,3 thn lg. blh la jgk merasa ada abg ipar.hope cpt2 la disandingkan. bak kate org 2 kalau da ada yg berkenan, xelok dilambat-lambatkan; tkt melepas di kemudian hari. cewah, pandai plk ku berfalsafah ttg kawin ne en; sendiri ckp, sendiri pon blm pasti ada ke x nnt. kalau ada jodoh, xkn melayu hilang didunia kemananya kn!. cuma skg blm tiba seru pikir psl kawin ne. still jauh lg nk kejar ceritera kawin. pelajaran diutamakan, jika tiada pelajaran mcm mana nk ajar anak2 kita sedangkan kita sendiri xbrbelajaran kn. btl x? ok guys see yo when i see u again; keep in touch, touch n go. hope enjoy dgn clip yg tlh ku sisipkan:) adios~

video
 

Saturday, December 11, 2010

malam minggu

assalamualaikum w.b.t kpd kwn2 kuh yg sedar dia adalah diantara salah srg drpd sahabat seislam ku dan sl sejahtera ku ucapkan kdp yg bukan beragama selain drpd e2. ha, ne bkn nk bg ceramah ataupun syarahan nk msk competiton ke ape; jst kate-kate aluan utk mencantikkan teks ku yg xseberapa dan xseberapa semeggah malik noor :)
cerita malam minggu pd hari ne bknnya cerita seram ke atau sebalikanya, cz mst krg semua igt asal cerita psl mlm je mst nk cerita seram, asl cerita seram je mst nk mlm kn. act, story ne sj nk 4shared shared kt krg semua para laki-laki ne la sibuk msg sana-sini, helo sana-sini; sbb apa? semata-mata nk tgk bola liga perdana inggeris bak dlm kate yg mudahnya, epl. mmg kegilaan most lelaki ne kaki bola and most of them juga kaki bangku(sory 2 say) tapi ku xde kate kaki perempuan, kaki botol, kaki cagu dan byk jenis kaki yg ada kt dlm kamus simpulan bahasa la. bila masa da time mula la keldai-keldai  kedai2 mamak ne full book mcm nk tgk muve kt gsc. yg plg bstnya time tgk bola ne dgn kwn2 shbt handai cindai semua ne mmg syiok lagi2 berteriak kt kwn sebelah bila team fav dia kecundang xpun ayat manis lg menang. bkn menang yg 2 la, tapi menangggung kekalahan. apa-apapun kalah mng adat game ye x? kena la terima kekalahan dgn hati yg suci besih+ redha dgn apa yg dpt. skg ne dgr la jgk desas-desus yg kate mamak2 yg open table on big screen xpuas hati dgn customer yg ramai dtg ke kedai mereka. Aih, mamak ne xsuka la plk org ramai dtg bwk kaum kerabat sahabat handai dtg meramaikan lg ke kedai beliau eh. haha. ne la persoalan yg telahpun  terjawab setelah terungkai sbbnya mereka2 ne dtg beramai-ramai ke kedai mamak ne bknnya menguntungkan si mamak ne berniaga cari mkn tapi merugikan lg adalah sbb customer ne dtg tgk bola lame2 8 jam kalau blh non-stop kalau de game yg bst sambung, mane xbengang si mamak ne bil letrik da la naik mmg pokai la beliau; customer bknnya nk oder nasi beriani ke, roti tisu ke, roti telur ke, roti bwg ke, roti cendawan ke(dqa mcm mamak yg nk ambil oder la plk en) segala jenis makanan la simple kata. ne xcuma air kosong dan nk lbh grand lg, air teh o ais. bkn nk mengaibkan mana2 si customer sbb ku tau slh srg customernya adalah ku. haha. siang2 ye mamak ku kate kn sori stori kari kpdmu bkn pe, tkt kalau oder mkn mhl2, air mhl2 time tgk bola kami semua kena concentrate tgk bola sbb mane la tau bile oder benda mhl kang ada yg tercampak kt tempat lain; kn da rugi oder mhl2 mcm 2. sbb ku ada pengalaman dulu mase tgk bola bersama-sama rkn yg lain entah mcm mana plk salah 1 big mug hinggap kt blkgku xsemengenanya ini kerana agknya slh srg fans or kaki lipas team bola tersebut agk bengang dgn ku bersama-sama celebrate kemenangan team fav ku. walaupun agk krg diajar bertambah krg garam disitu dgn perasaan seraya ku menunjukkan thumbs up kpdnya bkn jari tgh ya.(don try dis at home) menunjukkan kpdnya tanda bgs kpd mamak mamat tersebut dan beliau pun membelahkan dirinya. kesian dkt mamat tadi blk dgn perasan yg teramat keciwa dan gundah gelana. apa-apapu pada mlm e2 blh la jgk kata istimewa sbb cwn blh plk singgah kt blkngku. dan mlm e2 bkn lah merupakan mlm yg terakhir utk tgk bola bersama-sama rkn yg lain; berhararap agr brother bkn kedai kereta brother 2 eh diminta agr behave la lain kali bila tgk bola sbb org lain pon nk tgk bola dgn aman dan tenang. ok. rasenya byk lg cite psl bola ne memendangkan ckp 360 words cm nk siapkan karangan spm pjg lebar ne blh la masa dah time dan tgk jam da pkl berapa dah ne? ha, time nk tgk bola la ne. sori la kwn2 semua ya, if nk tgk bola same2 blh la helo2 yup;thx a lot who has read this blog; thxs, adios~

Friday, December 10, 2010

jumaat

assalamualaikum kpd sesape yg terlihat blogku yg amat simple pimple ne :) hehe. ari ne 10hb bersaamaan 3 muharam dlm kelendar islam merupakan hari yg dinanti-nantikan oleh semua umat islam kerana pada hari ini, jumaat adalah penghulu kpd hari-hari yg lain. huhu. mmg seronok dan memberikan advantage, bak kate omputih juga kpd staff-staff yg bkrja di ditempatku kerana hari jumaat ne la hari penghujung bkrja kpd merekamereka kerana esk dan hari ahd mmg diberikan cuti sakit kpd staff-staff gomen dan org yg sewaktu dgnnya.  ku pun turut merasa happy tree fren cm dlm cite katon dlm discovery channel 2. bantai je la labu :) dlm sedar xsedar baru 2wk ku berada di MOHE ne. Alhamdulillah setakat ne takat suhu di kantor(bhse indon mean tempat krja) semakin lama semakin byk syiok meh. haha. mmg bst kerja praktikal disini cz byk facilities ada kt sini pc semua ada dan byk hardware freeware yg diidam-idamkan selama ne blh testing and debugging kt meja sendiri. ha, meh tgk sikit pic yg baru di uploadkan  pg jumaat yg mulia ne. saje nk test upload pic actually, ok; anyway thx 2 all of stalker and dangerer yg sudi lihat blog yg baru develop ne :) cekidots~


  bergambar ketika lunch time :)
    kegilaan ku :)

  NIKON N82

  bukan nama sebenar :)

    workarea ("-")

Thursday, December 09, 2010

sehijau daun :)

assalamualaikum to all of u. ok pg ne cikgu nk u all bace ms 30 ya...ha.2 dulu zmn sekolah yg telah lame ku tinggalkan sewaktu dengannya berada di bangku sekolah lagi. bukan kaki bangku ye adik2 :)
em, tup..tup..tup..dgr cite dr juniorku spm pon nak melabuhkan tirainye. huhu. to all of spm candidates dis yer hope dpt rslts yg xcelent la eh. jgnlah ikut jejek langkahku yg murtad ne, kenapa? haha.. dulu di sekolah tknk ehem..ehem.. rahsia (nk tau ty sendiri) amik civil engineering. punyalah gempak kalau 1 day keluar jadi engineer en. last2 skg amik computer programming..haish.alhamdulillah ku telah dipertemukan jodoh dgn si dia course ne. mmg ku amat admire dgn course programming dan skg berpraktikal di MINISTRY OF HIGHER EDUCATION. ha? tau xdlm bhasa indianya? Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. So far so good dan disini berharap agr menimba ilmu dgn lbh byk and gain more and more and a lot of full of shame xpriencessss.. ok la, sori sampai sini dan disinilah ku nk tmtkan ayt neubie dlm blogger. jst nk testing jgk cm ne rse menulis blog. sori, lori, troli and bruce lee lah kpd stalker2 dilluar sana yg sempat bace blog yg seberapa ne ok. see u soon! adios~

Wednesday, December 08, 2010

baru baru bacang lagi:)

hai! firstly, assalamualaikum semua para stalker diluar sana yg lbh arif dan master dlm blog ne:)
ceh..ceh..ceh..biasa lah org baru nk mnjinakkan merpati putih dlm xtvt blogger ne. rse cm trtarik menarik engkau mmg deboom boom paw lah tgk rmai org. apa2 pon hope ku rajin lah mengupdate virus blog ne utk santapan tatapan stalker2 sekalian:) amin~