Thursday, August 18, 2011

Sedar Tak Sedar ..


Assalamualaikum ..

Aku baru perasan bila aku dengar radio online petang tadi .. banyak gak lagu - lagu raya sempat aku dengar .. pergh ! .. syahdu hingga menusuk kalbu .. teringat pulak nak balik rumah .. tambah pulak tu esok semua kelas 'cancel' .. apa lagi .. kawan - kawan aku memang pantang kalau ada cuti pendek ..

Terpaksa tinggal aku main kereta sorong sorang - sorang kat sini .. ada gak aku terpikir nak balik rumah esok .. tengok warga's metropolitan buat persiapan raya dah nak dekat .. confirm - confirm jalan TAR crowded gila .. kalau kat sabak amazon ni sekarang .. pelita sana sini dah siap pasang .. 

Lama tak lama jugak aku terperap kat hutan sabak amazon ni .. lama ke ? .. baru sebulan je kot .. yang kat oversea tu bertahun - tahun rileks je diorang .. alang - alang minggu depan aku balik untuk cuti raya terus .. baru la 'feeling' nak beraya tu ada .. betul tak ?

Apa - apapun .. puasa pun belum habis .. malam ni malam ke - 19 kita berpuasa .. selamat meneruskan ibadah puasa dengan ikhlas .. mana la tau kan bulan puasa tahun depan kita tak jumpa .. sekadar renungan bersama .. 




2 comments:

afeb pilah said...

balik kampung ooo balik kampung~~

Muhamad Syafiq said...

ooo .. untung la~