Sunday, May 01, 2011

Taktik Baru Peminta Sedekah


Biasa tak korang tengok pemintak sedekah ni ? kt Chowkit ? Pasar Malam ? Uptown ? Downtown ? Sindrom down ? Eh, yg tu silap. Alamak, backspace rosak pulak... haha ! Ok, back to topic, tak tau la kalau korang dah tau taktik si pemintak sedekah ni dalam apa² gaya sekalipun, tapi ku tak puas hati kalau benda tu melibatkan orang yg tak bersalah mcm dalam gambar kt bawah ni. Mungkin dari awal lagi korang dah tau benda ni berlaku bila korang ada terserempak kt memana... Sebab ku baru je tau taktik pemintak sedekah ni dah 'transform' dengan cara baru. Tak cukup dengan bebudak kecik, kali ni pulak, bayi yg patutnya sedap tidur terbongkang kt rumah jadi sasaran sindiket si pemintak sedekah. So, pesanan buat korang, berhati-hatilah...








~sharing is caring©~



4 comments:

www.fierapirot.bolgspot.com said...

kesian kalau tengok..kdg-kdg was-was nk bagi pun ade gak...kesian diorang..=(..singgah and follow u

Ummu Khaulah Hasan said...

perrgghh !
nak komen lari tajuk siket boley?

ni nak habaq mai ni..
jeles gila tengok blog ekau.
chantek tertarik tu..

sentap hati mak, nak ;)
jeles tau.. huhuh~

singgah sini dan follow awak;)

jemputla datang umah mak ye nak..
kalau sudi meh le jadik pengikut mak sekali..
jangan risau, mak tak bawak ajaran sesat ;) hehe ~

wish u luck !
tak tahan, tengok blog ala2 klasik ni..
jelessssss ! haha ~

MUHAMAD SYAFIQ said...

setuju dgn anda. cuma kesian kt baby tu. tak bersalah :(

p/s : thanks !

MUHAMAD SYAFIQ said...

lari topik ni mak~ haha. belog biasa2 saja :)

p/s : I'Allah. OTW ~