Tuesday, May 03, 2011

Reaksi Syaitan Bila Kita Membaca Al-Quran



Apa agak² reaksi Syaitan a.k.a Iblis bila kita baca Al-Quran ? Ok, jom tengok macam mana reaksi Syaitan ni...

1. Bila korang membawa Al-Quran, respons si Syaitan ni buat² 'cool'. Just tetengok macam tu je..

2. Bila korang mula buka Al-Quran, si Syaitan ni dah mula suspek curiga dengan korang.

3. Bila korang  membaca Al-Quran pulak, dia akan resah dan gelisah.

4. Bila korang memahami isi kandungan Al-Quran tu, dia mula la terkedu terkejang sana-sini (crem).

5. Bila korang amalkan Al-Quran ni sepanjang kehidupan korang setiap hari... Akhirnya, dia terus masuk Unit ICU disebabkan oleh strok yg melampau...

Teruskan la membaca Al-Quran dan mengamalkannya agar si Syaitan ni terus masuk lama² kt ICU ! Bila korang nak share entry ni, si Syaitan pulak mencegahnya dan kata kt korang, “Jangan sebarkan ! Sebab menatang ni bukannya penting sangat pun nak sharing² !” So, mana satu yg korang akan pilih ??? Sebarkan la wahai saudara SeIslam ku. Jangan dengar bisikan si Syaitan tu... Thanks for reading readers ! :)



~sharing is caring©~



6 comments:

mcm ni lah said...

yeahhh jom kita amalkan

Muhamad Syafiq said...

bagus ! @mcm ni lah ! :D

bersama kak Es said...

semalam Kak Es dengar ceramah live ustaz Khazim Elias tentang saka dan sihir. katanya kalau kita baca quran terutama surah al-Baqarah syaitan lari tercirit-cirit...hahaha
suka anak-anak Kak Es. Pagi tadi terus baca al baqarah.
Rasakan!!! biar tercirit-cirit

Muhamad Syafiq said...

Oh, nice info ! thanks ! :D
p/s : sampai tercirit-birit tu~

Mirul said...

nice in4...

Muhamad Syafiq said...

:D