Wednesday, February 23, 2011

siapakah???




 ceritanya berbunyi begini, malam tadi bila manaku xde keje nak dibuat, dan bila mana aku pandang laptop, laptop pandang balik kt aku. seolah-olah dia nak katakan kepadaku..'john, da nak naik muntah aku tgk kau 24hrs asyik mengadap aku. peleese la main jauh-jauh sikit. haha. ok, fine... finally, try bukak drawer kt desktop tu berhajat nak kemaskan barang-barang didalamnya sebab da 'mcm' semak gila lama tak derfag. khusyuk mengemas, 'tetiba' 'ter'nampak satu letter ni pasal wish my birthday masa di sekolah teknik dulu, apa lai... terus  la bukak cover printer than scan! haha. so, boleh sharing di belog sendiri :))) time tu la juga teringat dekat sekolah teknik dulu... because i just wondering siapalah yang bagi kad ucapan ni dulu. punyalah lama simpan letter ni dekat drawer, manalah tahu one day boleh pajak gadai dengan harga yang tinggi $$$ ... my first impression for this letter," boleh tahan creatif juga dia ni rajin sketch benda alah mcm ni kt aku".

~front letter page from unknown number~

back door letter content
kepada sesiapa yang rabun tahap sekilo tu, jgn risau 
saya try zoom in sikit content dalam letter ni

dah scan ke belum dalam otak? :) ok...saya cuba komen pasal letter misteri ni.
 >> Firstly dia kata, sebab lambat wish my bithday? yang tu no problemo elmo lah...
sebab sebelum ni pun bukannya selalu dapat letter wish birthday macam ni. nak harapkan sekarang lagi la~ semuanya dihujung jari. you know, works as postman now rileks sikit compare dulu. kih3x...

>>Second and Thirdly, alhamdulillah kerana mendoakan kesejahteraanku. Ameen...

>>keompek (bahasa iban), says that "peace to ko-op".
terima kasih. tau la budak-budak ko-op ne pemes not me :)))

>>kelima, why must i 'tacink'? for who? misteri gile babes betullah letter ne. 
sbb aku sendiri pun xtau asal usulnya dari siapa.  ok, kalau ada silap salah harap dimaafkan
dan aku takkan tacink dengan sesiapa pun sebab aku bukan yang jenis kuat tacink. thats no problemo at all!

>>blajo(jawo maybe?) rerajin+wish gudluck, i'm really
appreciate that even though xdpt result sebaik mana dulu :(

>>last sekali ni aku baru betul-betul wondering mondering catering sampai sekarang, so, kepada sesiapa yang tahu meaning 24434 hamba Allah ni tulis dan cuba sampaikan padaku, yang ada dalam content letter ni and tell me meaning sebenarnya nombor ni. SAYA AKAN BELANJA MAKAN sahari semalam :)
¿so, take it or leave it? 

conlusionnya disini..sampai skg xdapat lagi nak break kod rahsia dari miserry seorang misteri ini.
adakah beliau seorang perempuan? lelaki? ataupun pondan?

*kepada team CSI korang boleh xdetect
SIGNATURE pemilik kenderaan sebenar letter ni? :)

~sharing is caring©~



6 comments:

MIMIN said...

woahhhh syafiq ada admire... hehe tak sangka..
famous jgak kat sekolah dulu ekk...
Ha 24434 tak penah dgr.. tapi 143 pernah lah either I love you or I miss you.
Nti syafiq bawak card tu pergi forensic suruh dorang check finger print tau hee

Muhamad Syafiq said...

mistery secret admire la kot~
ceh..mana ada famous.
da post entry kt belog ne baru tau 24434 tu apa sebenarnya. 1 of my friends tell me that
2=subuh,
4=zohor,
4=asar
3=maghrib
4=isyak
that is! :)

MIMIN said...

:)
Oh... ye tak ye kan... Tak terfikir pula that it was numbers of rakaat in Solah..
hee bagus lah admire you tu ingatkan you untuk solat...

Muhamad Syafiq said...

bagus tu bagus la juga. ntah dari siapa la kn maybe from angle~ haha. merepek :)

MIMIN said...

A'ah kan... haha
Ye la kot....
Ntah-ntah sebab syafiq naughty sgt kot time tu...
Sbb tu tiba-tiba mystery birthday card muncul...
Siap ada message 24434 lagi tu *yang ni lagi merepek :)

MUHAMAD SYAFIQ said...

mungiknkan ? hehe :)