Sunday, January 09, 2011

Mark Zuckerberg mengumumkan penutupan FACEBOOK :)

akhirnya acconut fb diseluruh negara akan dimatikan bermakna tiada lg comment2 dan macam2 isu yg blh di updatekan tidak lain dan tidak bukan laman sosial no 1 dunia iaitu FACEBOOK . Mark Zuckerberg telah mengistiharkannya sendiri di salah satu laman weekly world news dan ini adalah kata2 amanat daripadanya. jgn risau ayatnya sudah diteranslatekan kedalam bahasa harimau malaya :)
enjoys~

Palo Alto, CA-Mark Zuckerberg mengumumkan bahawa Facebook akan ditutup pada bulan Mac. Menguruskan laman telah menjadi terlalu stres.
"Facebook telah didapati di luar kawalan," kata Zuckerberg dalam sidang akhbar di luar pejabatnya Palo Alto, "dan stres pengurusan syarikat ini telah menghancurkan hidupku. Aku harus mengakhiri semua kegilaan ini. "

Zuckerberg terus menjelaskan bahawa mulai 15 Mac, pengguna tidak akan dapat lagi mengakses account Facebook.

"Setelah 15 Mac turun website shut down," kata Avrat Humarthi, Naib Presiden Teknik Negeri di Facebook. "Jadi, jika anda ingin melihat gambar anda lagi, saya cadangkan anda mengambil mereka dari internet. Anda tidak akan bisa mendapatkan mereka kembali sekali untuk keluar dari perniagaan. "
Zuckerberg mengatakan bahawa keputusan untuk menutup untuk sukar, tapi dia tidak berfikir orang akan marah.

"Saya pribadi tidak berfikir itu merupakan masalah besar," katanya dalam sebuah wawancara telefon peribadi. "Dan jujur saja, saya pikir itu menjadi lebih baik. Tanpa Facebook, orang akan harus pergi ke luar dan membuat teman sejati. Itu selalu hal yang baik. "

Beberapa pengguna boleh sangat marah setelah mendengar berita yang mengejutkan.
"Apa yang saya lakukan tanpa Facebook?" Kata Denise Bradshaw, seorang pelajar SMA dari Indiana. "Hidup saya berputar di sekitar itu. Aku sedang di Facebook sekurang-kurangnya 10 jam sehari. Sekarang apa yang akan saya lakukan dengan semua waktu tidak? "

Namun, orang tua di seluruh negeri telah mengalami rasa diantisipasi panjang lega.
"Aku senang mimpi buruk untuk selesai," kata Jon Guttari, ibu bapa tunggal dari Detroit. "Sekarang wajah remaja saya tidak akan terpaku pada skrin komputer sepanjang hari. Mungkin aku bahkan boleh berkomunikasi dengan dia. "

Mereka di litar kewangan mengkritik Zuckerberg untuk berjalan jauh dari waralaba milyaran dolar. Facebook saat ini menduduki peringkat sebagai salah satu perniagaan yang terkaya di dunia, dengan ekonomi menganggarkan nilai sekitar 7,9 bilion.

Namun Zuckerberg tetap tenang oleh tuduhan. Beliau berkata ia akan berdiri dengan keputusannya untuk memberikan to kapak.
(nta ape dia mencaruts~)
"Saya tidak peduli tentang wang," kata Zuckerberg. "Saya hanya ingin kehidupan lamaku kembali."
Corporation dapat menunjukkan bahawa pengguna memadam semua maklumat peribadi mereka dari laman web sebelum 15 Mac. Setelah tarikh itu, semua foto, nota, link, dan video akan secara kekal terpadam.


link~ http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

~SELAMAT TINGGAL~
~WELCOME MYSPACE~
7 comments:

Muhamad Syafiq said...

berblogging la lps ne :)

adaadean said...

busan kot tade fb!!!!!!!!!!!! huwaaaaaaaaaaaaaa

Muhamad Syafiq said...

huhu..myspace?? :(

adaadean said...

myspace serabot lah, tmbh2 g dye da upgrade, lg pening.

Muhamad Syafiq said...

penuh screen dia kasi upgrade ky ms 2.haha

my blog said...

jangan donk....

Muhamad Syafiq said...

mana ada~ only rumor :)